понедельник, 20 апреля 2020 г.


11 клас. До 24.04.2020
Мої вітання одинадцятикласникам! Любі учні, щиро сподіваюсь, що ваша копітка праця над складним реченням триває, і прошу, якщо є запитання щодо виконання тестових завдань чи тренувальних вправ, ставити їх у режимах телефонної розмови, gmail, viber.  Сьогодні ж хочу звернути увагу на українську літературу. Якщо наше навчання й надалі розгортатиметься за карантинним сценарієм і доведеться в підсумку вас оцінювати дистанційно, то поточні й контрольні оцінки з літератури (як і з мови) неодмінно повинні бути. Відтак я дуже прошу вас надіслати мені протягом тижня світлини-копії літературних аналізів таких вами опрацьованих творів: «Повість минулих літ» (уривки про заснування Києва та про помсту княгині Ольги), «Слово про похід Ігорів», Іван Котляревський «Енеїда» та «Наталка Полтавка», Тарас Шевченко «Катерина». «Кавказ», «Сон», «І мертвим, і живим…», Пантелеймон Куліш «Чорна рада». Усі бали за вашу роботу буде враховано при виставленні підсумкової оцінки. Будь ласка, не баріться, оскільки в нас є ще чимало роботи!

Наступний етап нашої підготовки до ЗНО – це поетична творчість. На неї також звертаємо особливу увагу! Її ми також аналізуємо в читацькому щоденнику за такими реквізитами: назва, автор; жанр; вид лірики; напрям, течія; провідний мотив; засоби художньої виразності. Серед засобів художньої виразності ви маєте вирізняти у віршах такі   (це буду в щоденниках перевіряти особливо ретельно!):
1) Лексичні (епітет, метафора, персоніфікація, метонімія, синекдоха, гіпербола, літота, порівняння, оксиморон, антитеза, паралелізм);
2)    Синтаксичні (анафора, епіфора, інверсія);
3)    Фонетичні (алітерація, асонанс, звуконаслідування).
Розпочнемо ми переглядати вивчені віршовані твори з поезій Григорія Сковороди. Протягом цього тижня прошу проаналізувати «De libertate» та «Всякому місту – звичай і права…» і також надіслати для перевірки. А ще, будь ласка, перечитайте байку «Бджола та Шершень» і визначіться з поняттями «сродна (споріднена) праця», «сила байки» та алегорія. Дякую.





Комментариев нет: