четверг, 16 апреля 2020 г.


10 клас. До 20.04.2020
Вітаю всіх десятикласників і особливо тих із них, хто вчасно доєднався до нашої навчальної спільноти і, сумлінно попрацювавши, надіслав свої контрольні роботи. Як я і обіцяла, саме ви, любі учні, отримаєте додаткові бали при виставленні підсумкових оцінок.
МОЛОДЦІ!
Бондаренко Вадим
Лубківський Артем
Сур Валентина
Клименко Аліна
Мельник Валерія
Роговик Софія
Золотар Софія
Малюк Анастасія
Оцінки за контроль знань вам будуть повідомлені в індивідуальному режимі, також пізніше будуть надіслані копії ваших перевірених робіт. У тих же, хто не спромігся виконати це контрольне завдання, тема не буде зарахована, що в подальшому відіб’ється на семестровій і річних оцінках.

А ми рухаємося далі.
Минулого разу ви розпочали розгляд теми «Прислівник». Сподіваюся, що завдання, які вам були запропоновані для виконання, не викликали у вас запитань. Якщо ж вони наявні, пишіть у вайбер чи на пошту. А ще – перегляньте це відеороз’яснення.


Сьогодні вкотре хочу звернути вашу пильну увагу на правопис прислівників, оскільки він дійсно є проблемним. Пропоную повторити теоретичні засади цієї теми та виконати завдання на закріплення навчального матеріалу.

Завдання на закріплення навчального матеріалу
1.     Спишіть прислівники, розкриваючи дужки. Перевірте себе за словником.
(Без)відома, (без)перестанку, (без)сумніву, (без)кінця(краю), (в)до(світа), (в)заперті, (в)затишку, (від)тепер, (від)усюди, (во)віки, (в)решті(решт), вряди (годи), (все)одно, всього(на)всього, (в)три(дорога), (в) цілому, (в)шосте, ген(ген), давним(давно), (де)далі, день(за)днем, день(у) день, десь(то), (до)відома, (до)завтра, (до)ладу, (до)не(схочу), (до)нині, (до)ранку, (з)боку, (з)боку(на)бік, звіку(зроду), (зо)зла, (з)середини.

2.     Дослідження-зіставлення. Перепишіть речення, розкриваючи дужки. З’ясуйте розбіжність у написанні однозвучних слів. Назвіть частини мови, до яких вони належать.
1)Кімната замкнута (з)середини — читай (з)середини розділу. 2) Видніється (в)далечині — (у)далечині моря. 3) Глянути (в) бік - ударити (в)бік. 4) Попередити (в)останнє — налити води (в)останнє відро. 5) Увести прислівник (у)перше речення — (у)перше почути. 6) Подарувати (на) пам’ять книгу — продекламувати вірш Шевченка (на)пам’ять. 7) (У)середині все тремтіло від щастя — знайти (в)середині альбому потрібне фото.

Домашнє завдання: за підручником О. Авраменка виконати вправу 2 (ст. 124) та розв’язати тестові завдання на ст. 126-129.




Комментариев нет: