понедельник, 13 апреля 2020 г.


10 клас. До 15.04.2020
Любі десятикласники, вітаю вас і дякую тим, хто вчасно надіслав контрольні роботи, сумлінно попрацювавши над ними (оцінки всім будуть повідомлені). Ті учні, які не надіслали свої роботи для перевірки, із цієї теми, на жаль, атестовані не будуть, але контроль їхніх знань беззаперечно буде проведений. Тож аби вам, любі боржники, не складати кілька тем відразу, я ще раз наголошую: виконайте запропоновані вам види контрольних і перешліть їх за адресою: petlyashenkoirina@gmail.com або на viber: 0634559947. А я хочу відзначити тих учнів, які старанно і вчасно виконали роботу і матимуть за це додаткові бали-дивіденди:
Контрольний твір-роздум
Сур Валентина
Роговик Софія
Мельник Валерія
Малюк Анастасія
Клименко Аліна
Контрольна тестова робота
Роговик Софія
Сур Валентина
Мельник Валерія
Бондаренко Вадим
Лубківський Артем

Протягом тижня ви дізнаєтеся про кількість балів, набраних вами за роботу. А ми повинні рухатися далі і від сьогодні починаємо розглядати наступну морфологічну тему «Прислівник». Звичайно, вивчаючи її у восьмому класі, ви мали звернути увагу на те, що ця частина мови не є складною для вивчення за своїми морфологічними ознаками, проте її правопис вимагає від учня неабияких зусиль запам’ятовування. У царині правопису ця тема дійсно особлива і вимагає частого звернення до орфографічного словника. А ще хочу зосередити вашу увагу на тому, що жодна ЗНО-сесія не минула без завдань, що перевіряють правопис прислівників! Тому налаштовуємося на серйозну, копітку працю і …..ВПЕРЕД!

Завдання на закріплення навчального матеріалу:
1) Підручник О. Авраменка, ст.124, вправа 1 + тестові завдання, ст. 125
2) Творче завдання
Скласти речення з прислівниками і співзвучними до них словами (іншими частинами мови): згори і з гори, удень і у день, уперше і у перше, назустріч і на зустріч, по-перше і по перше, по-нашому і по нашому, напам’ять і на пам’ять.
Наприклад: збоку (прислівник) і з боку (прийменник з іменником). Профіль – це зображення обличчя збоку. З боку кордону чулися постріли.


Комментариев нет: