четверг, 23 марта 2023 г.

 23.03.2023

Українська література

8-А клас

Любі діти, сьогодні ми маємо останній урок перед контрольною роботою за творчістю І Карпенка-Карого та М. Коцюбинського, яка буде проведена у формі тесту та творчого завдання - структурованого твору-роздуму (теза - аргумент - приклад - висновок). Тому сьогодні, готуючись до контрольної, ми з вами пишемо подібний твір (обсяг - 6-8 речень). Перед його написанням перегляньте зміст повісті М. Коцюбинського "Дорогою ціною". 

Увага!!! Тема твору: 

Шведський історик та літературознавець Альфред Єнсен стверджував про Михайла Коцюбинського: «Письменник глибоко проникає в душу українського народу, добре знає його спосіб життя і характер». Підтвердь чи спростуй цю думку.

Укотре нагадую структуру твору-роздуму!

1. Теза (Можна почати словами "Я згоден чи не згоден із думкою Альфреда Єнсена.......")

2. Аргумент (узагальнений доказ) (Можна почати словами "По-перше, тому що;  по-друге.........")

3. Приклад (Можна почати словами "Яскравим прикладом із прочитаної повісті М. Коцюбинського "Дорогою ціною" є те, як......")

4. Висновок (Можна почати словами "Зважаючи на вищезазначене, можна зробити висновок....")

Чекаю на ваші роботи протягом двох днів! УВАГА! Ця робота є обов"язковою для подання на перевірку, тому що саме таке завдання буде вам подане на контрольну роботу.  Хто не надішле його виконання, отримає оцінку низького рівня.

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: підготуватися до контрольної роботи, переглянувши зміст прочитаних творів І. Карпенка-Карого та М. Коцюбинського.

Комментариев нет: